خبر توقیف نفتکش‌ انگلیسی در تنگه هرمز توجه بسیاری از خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری عرب زبان را معطوف خود کرد. در همین رابطه پایگاه خبری العربی الجدید تلاش کرد از دریچه افزایش تنش‌ها در منطقه خلیج فارس به ماجرا نگاه کند. این رسانه عربی اشاره کرد که جبهه غربی پس از این اقدام به ایران هشدار داده است که افزایش تنش‌ها می‌تواند خطرات جدی درپی داشته باشد.

العربی الجدید همچنین توئیت «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس را منتشر کرد و به نقل از او نوشت: «پاسخ ما به این اقدام ایران قوی و در عین حال حساب شده خواهد بود.»

وب سایت شبکه ماهواره ای العربیه عربستان هم سعی در القای افزایش بی سابقه تنش‌ها بین ایران و غرب داشت و در گزارشی نوشت: «معاون وزیر دفاع آمریکا تاکید کرده است که به ایران اجازه متوقف ساختن دریانوردی بین المللی را نمی‌دهیم.»

این شبکه سعودی عنوان کرد که آمریکا با همکاری کشورهای غربی، عربی و آسیایی عملیاتی را با نام “نگهبان” آغاز کرده است.

العربیه با اشاره به اینکه ایران پس از تحریم‌های آمریکا به دنبال کارشکنی در صادرات نفت در تنگه هرمز است، نوشت این اقدامات آمریکا به منظور حمایت از یک سوم صادرات نفت دنیا که از تنگه هرمز عبور می‌کند، صورت می‌پذیرد.

روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن هم ادعای انگلیسی‌ها را تکرار کرده و نوشته است که نفتکش آنها در آب‌های عمان از سوی قایق‌های تندروی سپاه توقیف شده است.

این روزنامه عربستانی همچنین خاطرنشان می‌کند که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا خبر از هماهنگی با دولت انگلیس برای پاسخگویی به این اقدام ایران داده است.

وب سایت الیوم السابع مصر رسانه دیگری بود که تحولات خلیج فارس را مورد پوشش قرار داد. این وب سایت ضمن انتشار کلیپ ویدیویی منتشر شده از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران به نقل از مسئولان ایرانی نوشته است که یک ناو انگلیسی تلاش داشت مانع از توقیف این نفت کش شود اما نظامیان ایران به وظیفه خود عمل کرده و آن را متوقف کردند.

الیوم السابع به نقل از گاردین نیز نوشته است که توقیف نفتکش انگلیسی نقطه عطفی در افزایش تنش‌ها بین ایران و غرب در خلیج فارس است.

روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی با تیتر “ایران غرب را به چالش می‌کشد” به استقبال خبر توقیف نفتکش انگلیسی رفته است. القدس العربی در این رابطه با اشاره به اینکه سپاه پاسداران ایران دلیل توقیف این نفتکش را عدم تبعیت از قوانین بین المللی دریانوردی برشمرده است، می‌نویسد: «این درحالی است که نیروهای دریایی بریطانیایی پیشتر در جبل الطارق یک نفتکش ایرانی را توقیف کرده بودند.»

خبرگزاری روسیا الیوم هم عنوان پهپاد در مقابل پهپاد و نفتکش در مقابل نفتکش را برای گزارش خود برگزیده و نوشته است که توقیف نفتکش انگلیسی قسمت جدیدی از سریال افزایش تنش بین ایران و غرب در منطقه است.

این خبرگزاری این اقدام ایران را در ادامه سرنگون کردن پهپاد آمریکایی توصیف و تصریح می‌کند که ایرانی‌ها نشان داده اند هیچ ابایی از ناراحت کردن آمریکایی‌ها ندارند.

روسیا الیوم خاطرنشان می‌کند که ایران پس از آنکه در چندین نوبت خواستار آزادسازی نفتکش توقیف شده خود در جبل الطارق شد دست به مقابله به مثل زد و یک نفتکش انگلیسی را توقیف کرد.

روزنامه الاخبار لبنان نوشت: سپاه پاسداران ایران تهدیدات خود را عملی ساخت و یک نفتکش انگلیسی را توقیف کرد. الاخبار در ادامه با اشاره به ماجرای توقف نفتکش ایران در جبل الطارق خاطرنشان کرد که ایران به این واسطه نشان داد که دست بالا را در خلیج فارس دارد.

الاخبار ادامه داده که وزیر خارجه انگلیس تاکید کرده است: این کشور به دنبال پاسخ نظامی به این اقدام ایران نیست.

الجزیره اما سخن از نشانه‌های جنگ در تنگه هرمز به میان آورده و عنوان می‌کند: سپاه پاسداران نشان داد که می‌تواند حرکت دریایی در شاهراه آبی که یک سوم نفت دنیا از آن عبور می‌کند را با خلل مواجه سازد یا کاملا متوقف کند.

وب سایت این شبکه ماهواره‌ای قطری می‌افزاید که این اقدام ایران، واشنگتن و لندن را به شدت خشمگین کرده است.

وب سایت المیادین هم تصاویر توقیف نفتکش ستنا ایمپرو را منتشر کرد و به نقل از خبرنگار خود در تهران نوشت که این نفتکش وارد آبهای سرزمینی ایران شده است تا مراحل قانونی را پشت سر بگذارد.

المیادین همچنین خبر از اعتراض پاریس و لندن به این اقدام ایران داده است. وب سایت این شبکه لبنانی افزوده که کمیته اضطراری دولت انگلیس به منظور بررسی این رویداد تشکیل جلسه داده است.

از سوی دیگر روزنامه الکترونیکی رای الیوم هم توقیف نفتکش انگلیسی را به اتفاقات جبل الطارق مربوط دانسته و نوشته است که ایران در واکنش به این اقدام انگلیسی‌ها نفتکش مذبور در خلیج فارس را متوقف کرده است.

رای الیوم با اشاره به اینکه گفته می‌شود این نفتکش ایرانی که حامل ۲ میلیون بشکه نفت بوده است قصد رفتن به سوریه را داشته می‌نویسد: «ایران پیش از این اقدام انگلیسی‌ها را دزدی دریایی توصیف کرد بود.»

کلیدواژه ها :

این خبر را به اشتراک بگذارید :