دکتر توکلی: دستمزد کارگران ،مردم و… تکافوی خرجشان نیست
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه ای به روسای قوای سه گانه و خطاب به کلیه مقامات و سیاستمداران کشور پیشنهاد داد تا میزان دریافتی خود را (بر اساس حداکثر حقوق و مزایا) در سال جدید بین ۵ تا ۳۰ درصد کاهش دهند. وی علت این پیشنهاد را ایجاد حس همدردی مسئولین با فقرا عنوان کرد.
منشا این اعتراضات از جنس تبعیض و بیشتر فقر عمومی است. درآمد ، دخل کارگران کشاورزان و تولید کنندگان و احاد مردم به خرجشان نمیرسد.عامل اصلی پوکی درامد ناشی از تورم اگر به زبان غیر فنی و صادقانه مشکلات اقتصادی و غیره عرضه شود و اکثرا با راحلهای علمی همراهی خواهند کرد.
یعنی عامل اصلی پوکی درآمد را، تشدید میکند، نخستین قربانیان تورم قوت یافته همین قشر دارندگان درآمد ثابتاند. یک راه بیشتر نداریم: مبارزه با تورم رکودی را هدف اصلی قرار دهید. البته مبارزه با تورم رکودی آسان نیست. علم و تجربه، دغدغهمندی، شکیبایی و ایستادگی میخواهد. گرچه راهحل دارای آثار مثبت کوتاهمدت هم وجود دارد، ولی قطعاً به آسانی پخش پول بیپشتوانه بین مردم گرفتار کمبود دخل و بیشبود خرج، نیست.
دولت حداکثر حقوق و مزایا را ظاهراً ۳۸ میلیون تعیین کرده است که تقریباً ۱۰ برابر حداقل کارگری و ۶۸ برابر پرداختی به یک خانوار ۵ نفره تحت پوشش کمیته امداد است. کمتر کسی است که این نسبتها را منصفانه بشمارد.
دکتر توکلی در ادامه پیشنهاد دادند که همه مقامات که در علوم سیاسی، سیاستمدار نامیده میشوند، بین ۵ تا ۳۰ درصد دریافتی خود را کاهش دهند (هر چه مسئولیت بیشتر، درصد بالاتری کم شود). مشمولان این پیشنهاد، خانه دارند، خودرو هم دارند، پسانداز هم دارند و با حدود ۱۵ میلیون تومان که ۴ برابر حداقل حقوق کارگری است، میتوانند یک زندگی نسبتاً راحت، همراه با قناعت را بگذرانند. روشن است که کثیری از مقامات، گرفتار زیادهخواهی و زیاده خواری نیستند، ولی همه آنان، چون سیاستمدار هستند و سروسامان دادن امور مردم و سررشته کارها را در دست گرفتهاند، زمامداران مخاطب امیر برحق قرار میگیرند. البته این اقدام مقامات همه آنچه حضرت امیر از مقامات انتظار دارد نیست ولی گام بلندی است که با برداشتن آن خداوند نصرت خواهد کرد و برکت خواهد داد.
توکلی با تاکید بر کنترل تورم و حفظ افزایش عرضه با آن افزایش تقاضا چه میزان تورم ۳۵ درصدی کمرشکن فعلی را بالا میبرد؟ اثر ضد تولیدیاش چقدر است؟ تورم فقیران و مستضعفان را فرو میکشد و ثروتمندان را بالا میبرد. افزایش شکاف طبقاتی چه بلایی بر سر سفره سبک مستضعفان و اعتماد مردم به حاکمیت میآورد؟
با سیاستهای مناسب واجرای قاطعانه سیاست های تاثیر گذار نه ادامه سیاستهای گذشته هر چه سریعتر با بروز اثار مبارزه با تورم رکودی صدق شما رئیس جمهور اشکار شود.
علی علیه السلام می فرماید:«انَّ اللَّهَ تَعَالَی فَرَضَ عَلَی أَئِمَّةِ الْعَدْلِ أَنْ یُقَدِّرُوا أَنْفُسَهُمْ بِضَعَفَةِ النَّاسِ کَیْلَا یَتَبَیَّغَ بِالْفَقِیرِ فَقْرُهُ»
خداوند بر زمانداران عدل واجب ساخته که خود را با ضعیفان از مردم بسنجد وبه انان نزدیک باشند تا فقر فقیران انان را نشوراند
یعنی اگر مقامات و مسئولان ارشد چنان زندگی کنند که فقرا از آنها همدردی احساس کنند آرامش و ثبات برقرار خواهد بود، در غیر این صورت، نه! شما اگر بخواهید، به آسانی میتوانید با رعایت این تکلیف دینی، رضایت خدای بینیاز را به دست آورید و ضریب امنیت کشور و نظام را بالا ببرید و رضایت خاطر نسبی برای اکثریت ملت فراهم سازید. آنگاه تابآوری دردمندان را خواهید دید.
برای مزید اطلاع عرض میکنم که دولت فرانسه پس از بحران کرونا برای دریافتی همه، مقامات، مدیران و کارکنان فرانسه، چه دولتی، چه خصوصی سقف زده است. آن اقدام علاوه بر آثار قطعی اجتماعی و سیاسی، در بخش دولتی کسر بودجه ناشی از مبارزه کرونایی را به قدر خویش کاهش می¬دهد و در بخش خصوصی با کاهش هزینه تولید ضد رکود عمل میکند. در اسپانیا نیز مدیرعامل دومین بانک بزرگ کشور عید میلادی ۲۰۲۱ اعلام کرد که برای همدردی با کسانی که از کرونا بیشتر آسیب دیدهاند هیئت مدیره بانک از دریافت پاداش مرسوم سالانه صرفنظر میکند. بانکهای زیادی در اروپا از آنها پیروی کردند.
این خبر را به اشتراک بگذارید :